torsdag 12 januari 2012

Nu har vi flyt! Bella somnade helt utan skrik i eget rum igår och sov till kl 06 då jag tog henne till vår säng och gosa, kl 07 steg vi upp och åt frukost. Vi har då kört en ganska så knasig "metod" att få henne att sova i egen säng. Vi turas om varannan kväll med att natta, Mathias och jag.
Sen efter kvällssagan ligger hon ner i sängen, vi släcker lamporna och jag berättar att "jag håller handen en liten stund men sen går mamma och sova". Ibland somnar hon snabbt och jag får försöka smyga ut ur rummet, hon vaknar då oftast efter några timmar (såklart) och vi tar henne i vår säng ganska tidigt på natten.
Men de gånger jag går ut innan hon hunnit somna skriker hon argt en timma. (men nu då hon spytt nätterna igenom har jag suttit och pajjat henne och struntat helt i annat..) Men inte igår! Mathias nattade och hon somnade snabbt så han smög ut. Hon vaknade sen efter en stund och skrek hur länge som hellst, ropade nää nää då pappa säger att hon ska sova. Hon ropa på mig och efter en bra stund gick jag till henne, sa att hon ska sova och att jag kan hålla handen en liten stund men går och sover sen och hon lovade då att inte skrika mera. Så jag satt mig ner i stolen brevid henne och höll hennes hand några minuter och sa sen att nu går jag och sova och att hon lovade att inte skrika mer. puss och gonatt. Hon sa okej och gonatt och nästa gång vi hörde nått från hennes rum var kl 06 på morgonen. Skönt!


I dag har jag haft en massa konstig energi som jag inte haft på flera månader. Då Mathias for till jobbet hoppade vi i duschen och det var kanske där efter det min energi kom. Vi gick upp på vinden och torkade damm och bytte sängkläder i alla 3 sängar. fast nu ingen sovit i den 3:e sängen ännu men i fall om magsjuke bacillusker kan hoppa så måste jag tvätta allt jag bara kan..
Övre-wc fick jag skurat ordentligt också medans Bellis lekte nöjt för sig själv.
Lunchen var jag lat med idag så det blev stekta spenatplättar och inget annat. Sen gick vi ut på promenad i världens snöyra och jag gick såklart en konstig väg genom skogen vilket var ganska tungt och gav ordentligt med sammandragningar.
Nu ligger jag helt död i soffan, magen känns som efter 500 situps typ.

Pannluggen klippte vi idag också, det var ganska svårt.


Dethär har min duktiga sambo snickrat ihop på några kvällar. Det är ett skötbord som vi ska ha ovanför tvättmaskinen.  Jag borde bara hitta fina korgar att ha saker i på hyllorna, var finns?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar