måndag 4 februari 2013

Sovande barn i bilen själv


Det har blivit ganska ofta som båda barnen somnat i bilen då vi är på väg hemmåt och jag brukar då passa på att handla några måsten utan att behöva kånka in barnen. Jag brukar parkera så nära dörren som möjligt och låsa bilen innan jag springer in.
Hönsig som jag är springer jag igenom butiken och ofta tar det 6 minuter ( tar ofta tid) för mig att handla men värst är det då de är kö vid kassan och man börjar fantisera en rad olika hemskheter som kunde hända barnen medans man stod där och svettades. Rån, kidnappning eller bara det att barnen vaknar och gråter.
Så nyligen fastnade jag i kassan pga problem med kortavläsaren då jag skulle betala, så jag påpekade åt kassa"tanten" att det var typiskt med krångel då jag hade bråttom och hade barnen sovandes i bilen utanför. Kassörskan påpekade att det inte är så bra att lämna barn i bilen pga brandrisken och just efter att hon berättade det fick jag det betalat och skyndade mig iväg. 
Men jag lämnade ändå och fundera på den där brandrisken och jag förstår inte riktigt vad hon menar.  Inte börjar en bil och brinna sådär bara mittiallt eller? Motorn av och allt?  Eller tror hon att jag hade igång bilen? Huj, en kidnappare kunde ju då bara hoppa i och köra iväg med barnen! 
Har ni lämnat barnen i bilen och har ni isf bilen igång då? 4 kommentarer:

 1. Sku aldrig lämna barnen i bilen när bilen är igång. Har faktiskt int lämnat dem i bilen men det är för att jag aldrig varit i den situationen att jag sku ha kunna göra så. En gång när Theodor var bebis så lämna ja han i bilen men då hade jag bildörren öppen och var bara innanför dörren till ett hus och kikade ut ganska ofta:p

  SvaraRadera
 2. HEJ..ja har själv många gånger funderat att ja ju sku hinna bara springa in å hämta lite mjölk när de somnat,men jag e nog för nojjig för det..nog har man ju läst om bilar som självantant sig själv utan att vara igång!huadåda ändå..mera inlägg önskas ;) /tvåbarnsmamman

  SvaraRadera
 3. Jag är mera rädd för dide kidnapparna än att bilen sku börja brinna av sig själv. Men ja vet en mamma som har sitt barn att alltid sova dagsvilan i bilen, somnar int annars. Så då har hon en sändare i bilen bara så hon hör då hon vaknar :))

  SvaraRadera
 4. Jag har nog lämnat båda mina ungar (men inte båda på samma gång) i bilen då de sovit. Men skulle aldrig lämna igång bilen och kollar alla dörrar innan jag lämnar dem. Är livrädd att någon skulle slippa åt barnen. Jag skulle inte heller lämna dem var som helst, typ inte i stan men nog här i byn.

  SvaraRadera