tisdag 29 mars 2011

Med en helg full av jobb och mega-snuva är vi nu lite på bättringsvägen, mommo har vi också haft med oss så vi har fått leka och vila ordentligt. Izabelle har nu grym hosta, finns det hostmedicin som hjälper för småttingar? huskurer kanske? 

6 kommentarer:

  1. Hacka rå lök och lägg under sängen! Här har det alltid hjälpt mot både hosta och snuva. Ångorna från löken löser upp allt slem så man tillfrisknar snabbare ;)

    Mjölk i stället förvärrar....

    SvaraRadera
  2. jajusst ja, löken! det ska vi prova sen då hon en täppt igen. det där med mjölken läste jag nånstans var en myt, att mjölken nog förvärrar först men sen gör det bättre, eller nåt sånt..

    SvaraRadera
  3. Jo, de e väl mest de att den är slembildande som gör den dålig. Modersmjölk i alla fall har ju massa goda egenskaper, men komjölken skall man nog försöka lämna bort om eller minska i med om barnet är snorigt/hostigt. Men förståss endast ifall man får i dom ordentligt med annan vätska!

    Komjölken är ju egentligen aldrig bra, inte i alla fall den vi köper i butiken. All pastörisering och homogenisering gör att så mycke goda egenskaper hos mjölken försvinner. Vill man dricka nyttig mjölk är det nog obehandlad komjölk eller typ ris och soja mjölk som gäller. Eller försåtss det bästa för småbarnen modersmjölk!

    SvaraRadera
  4. ja usch då, bellis dricker annars å så lite så man sku ju vill he sku va så bra som möjligt, iof så får hon liite modersmjölk i sig också.
    Jag had köpt eko mjölk sist vi handla, men he blev jätte snabbt dåligt och jätte klimpigt. uuuj

    SvaraRadera
  5. Just därför ä eko mjölken bättre!! Den är ohomogeniserad, därför e den lite "klimpig" men de e inge farligt o smakar int nå sämre för det. De e mjölkfettet som samlas på ytan eftersom de inte är lika uppspjälkt. Skaka burken bara före! Att den e ohomogeniserad gör ju att den håller några dar kortare, löns att kolla i butiken så man köper dom som håller längst, brukar vara typ 4-5 dagar framåt.

    Dessutom e ju eko mjölken av kor som int får genmanipulerad föda utan ordentlig mat = ordentlig mjölk. Luomukor får ju dessutom inge antibiotika, som ofta "vanliga" kor blir behandlande med ;)

    Ja håller på o blir riktig eko-mats-fanatiker destu mer jag läser... Huj så skrämmande saker man kommer fram till. Riktigt äckligt faktiskt! Det tar bara så himla länge att söka ekomat i butiken. K-market har bra, di har utsatt på prislapparna en grön märkning som e lätt att spana efter. S-gruppens butiker däremot e lite efter....

    SvaraRadera
  6. ja, bra att veta! så kanske man vågar köp den i fortsättningen ända, trots min klimpfobi.. ;)
    ja e lite rädd å fö va hemskheter som avslöjas, "vad man inte vet om lider man inte av heller" ere ju många som kör med kan jag tänka mig.

    SvaraRadera