fredag 6 maj 2011

Slösurfade lite på svenska aftonbladet och hittade den här artikeln. En mamma som känner sig kränkt över att inte få dricka vin och amma på en krog. okej. Sen läser jag komentarerna random folk skrivit:

 - "Det är inte restaurangens uppgift att agera polis/socialtjänst. Alla har ett eget ansvar. "


-"Tycker det är dags att McDonalds skaffar en policy att inte servera pommes till föräldrar med för små barn. Det flottiga är inte nyttigt, och är skadligt för de små." ,


 -"Då kan vi ju se små barn utan solskydd bränna sönder sig i solen också och bara låta det vara, behöver inte bry oss. Om mamman själv inte fattar det olämpliga i att sitta o pimpla vin så får väl någon mer vuxen berätta det för henne. Det blir som en bisarr form av langning." 


- "Fantastiskt bra skrivet!! Är det så viktigt att dricka vin så skit i att skaffa barn!!!!! Är man förälder så måste man sätta barnens bästa först, klarar man inte det så är man nog inte mogen att bli förälder!"


-"Det finns ju förtusan rekommendationer att man kan dricka ett glas vin varje dag, det är bra på alla möjliga sätt, även när man ammar. Att ge en eloge för fördomar är förbaskat korkat och naivt."


jaa, vad säger man? alkohol är nog något grymt viktigt och känsligt som man absolut inte kan vara utan tycker nog dom flesta här. Annars så den här artikel är ungefär hur jag tycker.
ett glas vin är vell okej, men ett till? För mig själv skulle nog gränsen gå vid ett glas, jag skulle nog bli lite små lullig av 2 glas vin men alla är vi ju olika.. Men varför vill man sitta med ett spädbarn på en krog och dricka vin? är det roligt? häftigt? vad?!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker inte att det är rätt att personalen inte säljer åt ammande eller gravida. Lika rätt skulle det vara att inte sälja en efterrätt åt en tjockis. Bartendern / Servitören har ingen som helst rätt att bestämma vem som får köpa vad enligt mig, förståss är det en annan sak om man nekar en berusad kund köpa, det strider i stället mot alkolagen.

    Visst, det är inte kul att se såna som super under graviditeter och ammande mammor som dricker mycket. MEN, det är hemskt stor skillnad på hur alkoholen påverkar babyn under graviditet och amning. Under graviditet har ju babyn samma alkoholhalt i blodet som mamman, men för att alkointaget under amningen egentligen skall påverka babyn/barnet i samma utsträckning som under graviditeten krävs en nästan 10 ggr högre dos. Alkoholhalten i bröstmjölken är INTE samma som den har i blodet!

    Förstå mig inte fel, det är inte okej att supa vare sig under grviditet eller amning (om inte babyn emellanåt matas med flaska), men jag som servitör tycker inte ha mig rätt att bestämma över vad folk äter eller dricker. Alla bör ta sitt eget ansvar över sig själv, sin egen och sina avkommors hälsa.

    SvaraRadera
  2. jojo, men vaaarför vill man? är det så jäkla viktigt att få dricka att man riskerar sånt, om int annat så blir man fumligare och klumpigare redan av några glas vin. risken för att någon olycka skulle hända är ju helt klart större med alkoholen inblandad, så varför ta medvetet risken bara för att man tycker det är gott att dricka?
    Pointen var ju inte riktigt heller att mjölken blir livsfarlig av 2 glas vin, utan varför det har blivit ett måste att få dricka.
    Och jag tycker inte heller att det är okej att supa fast man skulle flask mata emellanåt, varför ska så många barn måsta växa upp med alkohol?

    SvaraRadera